Skip to main content

Prometric exam Preparation Questions for Nurse

 Prometric exam for nurses is a valuation and qualifying examination for nursing professionals who long to work in the country, Saudi Arabia. Right from the eligibility issuance date, 3 months is the eligibility period for taking the examination. During this period you are granted to appear for the same exam twice. And when your 3 months period got expired you may need to contact the respective authority to find out whether your eligibility period can be increased. In order to appear for the Qatar Prometric exam, a candidate may need some requirements. Those who want to become a pharmacist in Qatar should clear the Qatar Prometric exam requirements for pharmacist. The candidate should have a bachelor's degree in pharmacy offered at Qatar University. Should qualify for the QCHP Prometric test. Acquire the Pharmacist license from Qatar Council for Healthcare Practitioners (QCHP). 


There are plenty of online courses and study materials are available to help out the candidates in their medical exam preparations. When you go through various question banks, first of all, you should catch the concept in each question and apply those concepts in your questions. Remember that there will not be any direct questions. So it is good to know each topic in depth. Whenever you practice a question bank or study a topic do keep a note of them. This will be very useful for a quick review of the points before the exam.


DHA, HAAD, MOH, Prometric exam practice questions with answers are listed below:


1. An elder parent with swollen ankles has been admitted to the hospital. In which way the nurse can limit the edema of the feet


A. Apply bandage

B. Do passive range of motion exercises

C. Restrict fluids

D. Elevate the legs


Answer: D


2. Most practical way to reduce hospital gained infections


A. Use disposable supplies

B. Proper hand washing

C. Restrict the visitors of infectious patients

D. Double bagging of all infected laundry


Answer: B


3. The reason for having the sick individual invalid before the abdominal paracentesis procedure is to


A. Prevent bladder puncture

B. Minimize discomfort

C. Reduce infection rate

D. Avoid abdominal distention


Answer: A


4. The urinary catheter is kept firmly in the bladder by


A. Securing catheter, collection bag connections

B. Anchoring the catheter bag to the bed

C. Taping the urinary catheter to the leg

D. Inflating the balloon of the catheter


Answer: D


5. Pain management for terminally ill patients is most helpful when analgesics are given 


A. Only when clearly needed

B. When the patient request

C. Around the clock

D. After non-pharmacological methods fails


Answer: C


6. Extrapyramidal adverse effects and their symptoms are related to which of the following drug classes


A. Antidysrhythmics

B.  Antipsychotics

C. Antihypertensives

D. Antidepressants


Answer: B


7. During balloon inflation of an indwelling urinary catheter, the patient complains of discomfort and pain. At that time the nurse should


A. Withdraw the fluid and reinsert the catheter

B. Continue the procedure and assure the patient

C. Decrease the amount of injected fluid and secure

D. Aspirate the fluid and remove the catheter


Answer: A


8. Which is the common clinical manifestation of G6PD following ingestion of aspirin


A. Hemophilia A

B. Kidney failure

C. Thalassemia

D. Acute hemolytic anemia


Answer: D


9. Order: Compazine 8 mg IM stat. Drug available is 10 mg/ 2mL in vial. How many mLs would you give?


A. 2.6 mL

B. 0.6 mL

C. 3.6 mL

D. 1.6 mL


Answer: D


10. The instant treatment for ventricular fibrillation is


A. Ventricular pacing

B. Bolus of lidocaine

C. Precordial blow

D. Defibrillation


Answer: D


Medical exam books are the exam book publishers in UAE that provide guides and exam preparation books for candidates in order to study for NHRA, SLE, DHCC HAAD, MOH, OMSB, QCHP & DHA examinations. They also publish a Rapid Access Guide each year concerned with the pattern changes and latest topics. Get ready to appear for your Prometric examination with the proper aid of question banks and exam books.


Comments

Popular posts from this blog

Why use Glass Furniture for the Interiors

 If you've got a deck searching to an excellent view, it’s natural for you to require to enjoy what you see. You paid to possess the deck constructed, so why not reap its benefits? Spending time outdoors in your house is a superb way of relaxation, especially during the summer and spring months. So it’s also natural that you’d want to upgrade your view by installing glass decking panels, as an example . frost glass But do you have to choose glass decking panels rather than other materials, however? That’s the aim of this text . By the top , we expect you to be a minimum of a touch bit more intimate using glass panels for your deck, so on help prevent tons of cash and time. So without further ado, read on. Very high visual appeal: Glass panels offer a streamlined, contemporary look that appears such a lot better than almost the other deck railing system used today. many of us consider glass deck handrails and panels because the “gold standard” when it involves overall visual appeal,...

Microsoft Word 2010 Keyboard Shortcuts

Switch to the next window. ALT+Tab Switch to the previous window. ALT+SHIFT+Tab Close the active window. CTRL+W or CTRL+F4 Restore the size of the active window after you maximize it. ALT+F5 Move to a task pane from another pane in the program window (clockwise direction). You may have to press F6 multiple times. F6 Move to a task pane from another pane in the program window (counterclockwise direction). SHIFT+F6 When more than one window is open, switch to the next window. CTRL+F6 Switch to the previous window. CTRL+SHIFT+F6 Maximize or restore a selected window. CTRL+F10 Copy a picture of the screen to the Clipboard. PRINT SCREEN Copy a picture of the selected window to the Clipboard. ALT+PRINT SCREEN Use dialog boxes To do this Press Move to the next option or option group. Tab Move to the previous option or option group. SHIFT+Tab Switch to the next tab in a dialog box. CTRL+Tab Switch to the previous tab in a dialog box. CTRL+SHIFT+Tab Move between options in...

Keyboard Shortcuts in MS Excel

Select the whole column SELECTION CTRL + SPACE Select the whole row SELECTION SHIFT + SPACE Select table SELECTION SHIFT + CTRL + SPACE bar Save SELECTION CTRL + s Select visible cells only SELECTION ALT + ; Select entire region SELECTION CTRL + A Select range from start cell to far left SELECTION SHIFT + Home Select range from start cell to end in direction of arrow SELECTION SHIFT + End + arrow Select a continuous range of data (e.g. pivot), no matter where your cursor is. SELECTION CTRL + * Select blank cells SELECTION F5 + ALT + S + K + ENTER Select all cells with comments SELECTION CTRL + SHIFT + O Select all cells that are directly or indirectly referred to by formulas in the selection SELECTION CTRL + SHIFT + { Select all cells with formulas that refer directly or indirectly to the active cell SELECTION CTRL + SHIFT + } Selects all the way to a1 from cursor position SELECTION CTRL + SHIFT + HOME ...